Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google betalade en miljard för att vara sökmotor i IOS

Dokument från en rättegång visar att Google 2014 betalade Apple en miljard dollar för att vara standardsökmotorn i IOS.

#Google och Oracle har en pågående tvist i domstol som lett till att dokument som redogör för Androids intäkter och vinster blivit offentliga. Det visar sig att Google 2014 betalade Apple en miljard dollar för att vara standardsökmotorn i IOS, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Att Google betalar Apple för att få vara standardvalet är känt sedan tidigare, men hur mycket det rört sig om har varit okänt. Avtalet mellan företagen ger Apple en procentuell andel av intäkterna som sökmotorn genererar på IOS-enheter. Uppgiften kommer från en av Oracles advokater som uppgav det i rätten den 14 januari i år.

Både Apple och Google bad snabbt om att informationen som kom fram under rättegången ska hemligstämplas. Enligt Googles advokater kan detaljerna kring avtalet negativt påverka företagets möjligheter att göra liknande avtal i framtiden. Domstolen tycks ha gått med på företagens förfrågan då transkriptet försvunnit från de elektroniska arkiven i rätten.

Apples vd Tim Cook har tidigare kritiserat Googles affärsmodell som baserar sig på annonser och sagt att de gör intrång i människors privatliv. Samtidigt tjänar Apple enligt de här uppgifterna en rejäl hacka på just Googles verksamhet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.