Bildreportage: Executive Briefing Center Paris

99mac fick chansen att titta närmare på Apple Executive Briefing Center i Paris - platsen där journalister, investerare och storföretag får en chans att diskutera samarbeten och tittar närmare på Apples produktsortiment.

AEC finns mitt i centrala Paris på en plats som vi inte får avslöja - lokalerna är nämligen inte tillgängliga för allmänheter får vi tidigt veta. Troligen skulle horder av lojala Macanvändare fylla testrummet annars.

Vi har rest till Paris för att diskutera vidare samarbeten med AppleStore som idag faktiskt blivit huvudsaklig inkomstkälla för 99mac och därför en väldigt viktig partner. Sébastien Galina är ansvarig för hela affiliateprogrammet i Europa med över 5000 olika hemsidor som visar banners och länkar till AppleStores i respektive länder.

Sébastien berättar att Executive Briefing Centret normalt används vid pressvisningar av nya produkter och vid presentationer för storkunder. Steve Jobs brukar normalt träffa europeiska affärskontakter här när han flyger över Atlanten med sitt privata jetplan.

Lokalerna är delade i tre delar med ett presentationsrum i mitten på cirka 100m2. Här finns i stort sett alla Appleprodukter samlade med gott om Power Macintosh G5, Powerbook G4, iBook, eMac, iMac, iPods och en mängd tillbehör. I ett rack står nya Xserve G5 och Xserve G5 Cluster nodes konfigurerade till ett Xgrid klustersystem som beräknar mandelbrotbilder. En liten hastighetsmätare visar hur hårt processorerna får jobba.

Vi hade inte tillgång till våra vanliga Canon EOS kameror i Paris vilket gör att bilderna håller en sämre kvalitet än vanligt - dessutom fanns det inte möjlighet att gör ett traditionellt bildreportage.

Det är väldigt knepigt att använda datorerna som har franska tangentbord - här är det inte QWERTY som gäller direkt. Att logga in på 99mac med användarnamnet Björnström var inte det enklaste men lite cut-n-paste löste det sig.

Vi hittade en cool lösning baserad på en Samsoniteväska i aluminium som är formskuren för att passa Powerbook 12" perfekt. Om någon vet var man hittar denna lösning färdigförpackad är ni välkomna att skriva några rader bland kommentarerna.

Ge 99mac bidrag utan att det kostar dig ett öre
Om du gillar våra tjänster och vill ge oss ditt stöd är det enkelt: När du handlar ifrån AppleStore får vi nämligen några procents provision som hjälper oss täcka kostnaderna för servrar och trafik som skenat under det senaste året.

AppleStore menyn finns under menyraden på 99mac

Genom att klicka på någon av AppleStore länkarna innan du handlar försäkrar du dig om att vi får ett litet bidrag utan att det kostar dig ett öre.

Kunnig inom annonsering och affärsutveckling?
99mac har fått spännande möjligheter tack vare nya avtal och erbjudanden. Vi söker dig som är intresserad av ett långtidsengagemang som affärsutvecklare med annons & affiliateansvar för 99mac och våra systersidor. Vi tror att du känner till marknaden väl och kan arbeta 1/4 - 1/2 tid med detta projekt. Kontakta Martin Björnström för mer information via epost eller internposten på 99mac.

Kommentarer
2 svar

Varje fredag brukar 99mac tipsa om något roligt från världens största videoarkiv Youtube. Idag uppmärksammar vi självklart Steve Jobs som skulle ha fyllt 62 år idag.

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6 och 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.

Apple väntas nästa månad presentera uppdaterade modeller av Ipad, men de kraftfullare modellerna kan börja säljas först till sommaren enligt en ny rapport.

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Googles moderbolag Alphabet stämmer taxitjänsten Uber och anklagar bolaget för att ha stulit teknologi.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.