Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac byter till Xserve G5

99mac byter serverplattform till Apple Xserve G5 med Mac OS X Panther Server - det är en av nyheterna i 99mac version 4.3 som blev klar i helgen.

Sedan vi startade 99mac har vi använt oss av Intelbaserade servrar men snart är det slut på det - en fet Xserve dual G5 är beställt och väntas ankomma inom ett par veckor. Räkna med ett trevligt bildreportage och firande när maskinen skjuts på plats i serverracket.

Vi har tittat på möjligheterna att låta medlemmar gravera sitt namn i locket på den nya maskinen vilket hade varit ett rätt kul sätt att få lite intäkter till 99mac. Om det går att genomföra vet vi inte ännu.

99mac har varit på gång att byta serverplattform tidigare - läs mer om vilken utrustning vi använt sedan starten 2001 i vår nya informationsmeny (Om 99mac - Servrar) längst upp på sidan.

Vi har beställt en Xserve G5 med dubbla 2GHz Power PC G5 processorer, 2GB internminne, RAID-5 kort och 3st 250GB SATA-hårddiskar (men ingen grafikkort upptäckte vi). Maskinen skulle levererats innan vårt 3 årsfirande den 4:e Maj men har blivit lite försenad tyvärr. Vi räknar med att kunna börja konfigurera maskinen inom ett par veckor dock.

Normalpriset för maskinen är cirka 45.000 kronor men vi har täckt en del av priset genom rabatter och vår leverantör MacSupport / Apple Sverige. Vi kommer få gräva djupt i våra plånböcker för att betala maskinen men den är en del av våra framtidsplaner och kommer troligen täcka våra behov för en lång tid framöver. (läs mer om hur vi finansierar vår verksamhet här).

Vi kommer döpa maskinen i samband med att vi går över till ren OS X miljö i Juni, vad tycker du att den nya maskinen skall heta?

Kommentarer
116 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.