Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Årets ord är en emoji

Anrika engelska lexikonet Oxford English Dictionary utser årets ord för 2015, och gör den här gången ett annorlunda val.

Lexikonet Oxford English Dictionary (OED) är ett av de största engelska språklexikonen, och något av en auktoritet på det engelska språket. Varje år utser OED också årets ord, och nu har ordet för 2015 avslöjats.

För första gången handlar det dock inte om ett riktigt ord utan om ett piktogram, det vill säga en symbol eller ett tecken som representerar ett begrepp. Med andra ord en #emoji, och det är den populära symbolen "Ansikte med glädjetårar" som utsetts till årets ord.

På sin webbplats skriver OED att emojier har använts sedan 1990-talet, men att användandet har ökat kraftigt under 2015. Just emojin 😂 är enligt mätningar den mest använda globalt sett, och utgjorde hela 20 procent av alla skickade emojier i Storbritannien och 17 procent i USA under året. Det är en rejäl ökning från 2014 när 😂 bara stod för 4 respektive 9 procent av alla emojier.

OED skriver angående valet av den glada emojin:

– Emojier är inte längre bara för smsande tonåringar – de har omfamnats som ett nyanserat uttryckssätt som kan övervinna språkbarriärer. Till och med Hillary Clinton efterfrågade feedback i form av emojier, och 😂 har haft anmärkningsvärt använts av kändisar och märken liksom alla andra.

Fler engelska ord som var nominerade 2015:

  • Ad blocker – Mjukvara för att hindra annonser på en webbsida.

  • Brexit – Storbritanniens möjliga utträde ur EU.

  • Dark Web – En del av internet som bara går att komma åt via särskild mjukvara.

  • Lumbersexual – en ung urban man som odlar ett utseende som antyder en aktiv livvstil utomhus, exempelvis skägg och flanellskjorta.

  • Refugee – Flykting, en person som tvingats lämna sitt land för att undkomma krig, förföljelse eller naturkatastrof.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.