Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Strålande tider för Mac

Apples marknadschef Phil Schiller berättar i en intervju med Mashable att det går alldeles strålande bra för Mac.

Tillverkare av persondatorer, både stationära och bärbara, kämpar mot viknade försäljningsiffror kvartal efter kvartal med ett undantag – Apple. Företaget presenterade nyligen sin senaste kvartalsrapport och Mac-försäljningen går uppåt.

Under månaderna juli, augusti och september i år såldes 5,7 miljonar Macar och under de senaste 12 månaderna har de sålt mer än 20 miljoner datorer, vilket är mer än något annat år.

Apples marknadschef Phil Schiller ställer inte ofta upp på intervjuer, men nu finns en lång och läsvärd sådan på sajten Mashable där han bland annat pratar om Apples marknadsandel i USA.

I slutet av förra året rapporterade analysföretaget IDC att Apples marknadsandel i USA hade växt till över 13 procent, men den siffran är enligt Schiller för låg.

"Siffran som närmast stämmer överens med vad vi alla upplever och ser när vi reser runt är att vår marknadsandel i USA närmar sig 25 procent."

Besöker man caféer, skolor eller liknande miljöer kan man lätt få uppfattningen att var och varannan använder Mac, men så ser inte siffrorna ut. Apple hamnar ofta långt efter Lenovo och HP. Enligt Schiller kan skillnaden mellan vad vi upplever och verkligheten till viss del förklaras med IT-inköp eller systemintegrationsprojekt och andra saker.

"Trenden för marknaden har varit att majoriteten av PC-tillverkarna inte går särskilt bra, de minskar och vi växer. Det reflekteras av en ökad marknadsandel och siffran jag nämnde är den högsta vi haft sedan Macens början. Vår högsta marknadsandel."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.