Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus

Nu finns Apples nya Iphone-modeller i Sverige. 99mac har lagt vantarna på både Iphone 6S och Iphone 6S Plus och testar vad de går för.

Inledning

Apple lanserade två nya mobiltelefoner för några veckor sedan under ett pressevenemang i USA. Nu finns Iphone 6S och 6S Plus också att köpa i Sverige och 99mac har fått tag på testexemplar.

I år är ett så kallat S-år, där designen på telefonerna är samma som på föregående modeller, men hårdvaran förbättrats för bättre prestanda. En sak är dock ny också på utsidan av enheterna – nu går de att köpa i färgen rosa guld.

Skillnader

Förra året introducerade Apple för första gången två modeller samtidigt med olika skärmstorlekar, något som de upprepar i år. Iphone 6 och 6 Plus ersätts av #Iphone 6S och #6S Plus med skärmar som mäter 4,7 tum respektive 5,5 tum på diagonalen.

På utsidan är de två senaste Iphone-modellerna identiska och det mesta är sig likt också på insidan, men några saker skiljer dem ändå åt. Iphone 6S Plus har förstås en större skärm, ett större batteri och kan göra några saker tack vare den större skärmen som den mindre Iphone 6S inte kan. 6S Plus har samma kamera som Iphone 6S, men med ett tillägg – den bakre kameran har optisk bildstabilisering.

Iphone 6S

Iphone 6S Plus

Skärmstorlek

4,7-tum med 1 334 x 750 pixlar

5,5-tum med 1 920 x 1 080 pixlar

Batteri

1 715 mAh

2 750 mAh

Kamera

+optisk bildstabilisering

Mjukvara

+två kolumner i landskapsläge

Kommentarer
51 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.