Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Snygg hjärngympa med Rules!

Appen Rules! vill träna din hjärna och finns för både Iphone och Apple Watch. 99mac testar.

App Store kan snart göra en egen kategori för hjärngympa-appar, då det nu finns en hel hög att välja mellan. Rules! är en av apparna som funnits med ett tag, men som snabbt kommit ut med en uppdatering med stöd för Watch OS 2.

Rules! går ut på att memorera regler och sedan använda dem i rätt ordning för att tömma ett spelbräde på tid. Iphone-versionen består av ett bräde med 4 x 4 rutor. Inför varje omgång fylls brädet med brickor. Varje bricka visar en ikon och en liten siffra uppe i hörnet. Enhörningarna har nummer tio och robotarna nummer 5 exempelvis.

Under den första omgången kan regeln vara att sortera bort alla siffror från störst till minst. Då gäller det att så snabbt som möjligt ta bort först alla tior, åttor, sjuor och så vidare tills brädet är tömt. Till nästa omgång läggs ytterligare en regel till. Spelet är slut när du inte lyckats tömma brädet innan tiden går ut.

De gulliga figurerna, musiken, och stressmomentet gör det här till underhållande tidsfördriv som förhoppningsvis också tränar vårt minne.

Apple Watch

Spelet fungerar också i Apple Watch där det är något enklare. Spelbrädet består av fyra brickor. Nytt sedan Watch OS 2 är att appen kan ge haptisk återkoppling och nu finns att lägga till som en komplikation på en urtavla. Komplikationen visar då exempelvis dagens högsta poäng och fungerar som en genväg till spelet.

Slutsats och omdöme

Alla tummar upp för detta underhållande spel som sätter hjärnan på prov. Det blir snabbt svårt att hålla ordning på reglerna när det börjar bli ett par stycken i samma omgång, men det blir aldrig så svårt att det känns som att man vill lägga ifrån sig spelet. Det gör sig bra på både Iphone och Apple Watch och är klart värt tre guldtior.

Namn
Rules!
Plattform
IOS
Utvecklare
TheCodingMonkeys
Version
3.0.3
Pris
29 kronor
Krav
Kräver IOS 7.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Engelska, franska, spanska, tyska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.