Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

portabelt ljud

99mac testar Logitech UE Roll

UE Roll är en liten, trådlös högtalare som tål tuffa tag och gärna hänger med överallt. 99mac testar.

#Logitech kommer med uppdateringar till sin Ultimate Ears-linje med trådlösa högtalare. UE Roll heter minstingen som är gjord för att tas med på alla äventyr. 99mac lämnar kontoret och tar reda på vad den går för.

Högtalaren kommer i en lite kul förpackning som vecklas ut och visar sig bestå av ett stort ark vikt runt enheten. I lådan ligger UE Roll och en gul USB-sladd för laddning.

UE Roll slås på genom att hålla ned en av två knappar på baksidan och börjar direkt att leta efter en enhet att parkopplas med. I listan över Bluetooth-enheter i min Iphone hittar jag kort därefter UE Roll och blir tipsad om att ladda ned den tillhörande appen från App Store.

Via appen kan Logitech skicka ut uppdateringar och det går att ändra inställningar, sätta alarm och sköta upp till två UE-enheter. Det vill säga samma Iphone (i det här fallet) kan spela musik på två UE-högtalare samtidigt. Det måste inte vara två UE Roll, utan det går att koppla ihop exempelvis en UE Boom och en UE Roll och då justeras ljudet automatiskt efter de två högtalarnas förmågor.

Ljudet

Det kommer förvånansvärt mycket ljud ur den här lilla "knappen", men det är när den spelar på mer lagom ljudnivåer som det låter bäst. Jag spelar upp Metallica, Ellie Goulding, Pharrell Williams och lyssnar på både Beats 1 och poddradio. Det går inte annat än att säga att UE Roll leverarar bra ljud i förhållande till sin storlek. Basen får inga revben att vibrera i bröstkorgen, men den finns där.

Användningsområden

UE Roll har en gummisnodd på baksidan som kan användas för att spänna fast enheten i väskor, på cykeln eller för att hänga enheten någonstans. Den spelar upp ljud i 360 grader och fyller utan problem upp ett mindre rum.

Enheten är stryk- och vattentålig: den tål att kastas, tappas och sänkas ned en meter i vatten i upp till 30 minuter. Det tillsammans med gummibandet gör den mer än lämplig att ta med på alla typer av äventyr. Men det gör den också till en superb högtalare för barn.

Fördelar
+ Mångsidig
+ Mycket ljud i litet format
+ Bra batteritid

Nackdelar
- Inga

Fakta: Logitech UE Roll

Vad är det?
En trådlös högtalare med 360 graders ljud.
Funktioner
Trådlöst, parkopplas med upp till två enheter via Bluetooth. Vattentålig, upp till en meter i 30 minuter (klarar IPX7-standarden). Två enheter kan kopplas samman och spela upp ljud från samma källa. Finns i flera färgalternativ. Upp till 9 timmars batteritid.
Mått
135 x 40 mm
Vikt
330 gram.
Pris

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.