Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så tycker Woz om nya Steve Jobs-filmen

Den nya filmen om Steve Jobs har haft smygpremiär, och de första kommentarerna har publicerats, bland annat från Steve Wozniak.

Förra veckan skrev 99mac om att filmen om Steve Jobs med manus av Aaron Sorkin och regi av Danny Boyle skulle premiärvisas på Telluride Film Festival i Colorado i helgen. Filmen visades två gånger på festivalen, och nu har de första åsikterna om filmen publicerats.

En av de första recensionerna har publicerats av Deadline, som skriver att filmen är ännu mer effektiv än Sorkins tidigare film, den Oscars-belönade The Social Network. Filmen beskrivs som "en actionfilm med ord" som är "kittlande att lyssna på". Skådespelarinsatserna av bland annat Michael Fassbender som Steve Jobs hyllas också.

En som sett filmen är också Steve Wozniak, som Deadline pratade med. Woz hade betydligt mer positiva saker att säga om denna skildring än tidigare filmer:

"Jag såg en tidig klippning och det kändes verkligen som att jag tittade på Steve Jobs och de andra, inte skådespelare som spelade dem. Jag måste berömma Danny Boyle och Aaron Sorkin för att få till det så riktigt."

Bland skådespelarna lyfte Woz särskilt fram Kate Winslets insats i rollen som marknadschefen Joanna Hoffman.

Även Variety har publicerat en recension av filmen, och kallar den en "okonventionell livsskildring av en amerikansk visisonär". Filmens berättarstruktur med tre akter hyllas också, liksom Danny Boyles regi där olika filmformat använts för de tre olika tidsperioderna. 1984 representeras av en grynig 16 millimetersfilm, scenerna 1988 är filmade i 35 millimeter och 1998 med högupplöst digitalkamera.

I USA får filmen premiär 9 oktober, och till Sverige kommer den 22 januari 2016.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.