Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu fungerar Android Wear med Iphone

Nu får Iphone-användare som funderar på att köpa en smart klocka fler alternativ att välja mellan. Google meddelar att Android Wear nu fungerar med Iphone.

Sökjätten Google meddelar nu att deras mjukvara för smarta klockor, #Android Wear, är kompatibel med Iphone och IOS. Det här ger Iphone-användare många fler klockor att välja mellan och Apple och Pebble får därmed hård konkurrens.

Först ut med stöd för IOS är LG Watch Urbane, men framtida klockor från Huawei, Asus och Motorola kommer också att ha stöd för Iphone. Något vi säkert kommer att höra mer om från mässan IFA senare i veckan.

Användare kommer att kunna få information via ett ögonkast, viktiga saker som telefonsamtal, meddelanden och notiser från appar kommer att synas på Android Wear-enheten. Likt Pebble finns det Android-klockor vars skrämar alltid är på, vilket gör att användare inte behöver röra på handleden för att väcka klockan.

Andra funktioner är möjligheten att sätta mål för sin träning och hälsa. Android-klockan mäter automatiskt steg och puls.

Google ger också smarta tips, användare får veta när de bör ge sig av för att hinna till kalenderbokningar och kan få trafikinformation och status om kommande flygningar. Med kommandot "OK Google" går det att fråga saker som "kommer det att regna senare idag?" eller sätta påminnelser.

För att kunna använda en Android Wear-klocka krävs Iphone 5, 5C, 5S, 6 eller 6 Plus med IOS 8.2 eller senare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.