Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skylake för bärbart kommer snart

Intels nya processorfamilj Skylake är på gång för bärbara datorer, och nya Mac-datorer med bättre prestanda och batteritid kan komma redan i höst.

Intel har redan lanserat de första Skylake-processorerna för stationära datorer, men under de kommande månaderna ska ett flertal nya processorer lämpliga för bärbara datorer dyka upp. Enligt CPU-World dyker den konsumentinriktade Core-serien upp redan den 1 september i Asien, och mot slutet av månaden även i resten av världen. Sajten har publicerat vad som uppges vara lanseringsdatum för flera modeller av Skylake.

För Apple-entusiaster verkar det alltså som att processorer lämpliga för kommande versioner av Macbook, Macbook Air och Macbook Pro gör entre på marknaden i september. De strömsnåla processorerna i serien Skylake-Y ersätter dagens Broadwell-Y och är lämpliga för Macbook. De kraftigare Skylake-H däremot passar Macbook Pro, och Macbook Air slutligen kommer troligtvis att använda sig av processorerna Skylake-U.

Lanseringsplan Skylake

Datum

Modeller

September

Skylake-H: Core i3-6100H, i5-6300HQ, i7-6820HK, i7-6700HQ
Skylake-U: Core i3-6100U, i5-6200U, i5-6300U, i7-6500U, i7-6600U
Skylake-Y: Core M 6Y30, 6Y54, 6Y57, 6Y75

Oktober

Skylake-H: Core i5-6440HQ / i7-6820HQ / i7-6920HQ
Skylake-H: Xeon E3-1505M v5 / E3-1535M v5

November

Skylake-U: Pentium 4405U
Skylake-Y: Pentium 4405Y

Q1 2016

Skylake-U: Celeron 3855U, 3955U

För oktober planeras processorer riktade mot företagsmarknaden, exempelvis Intel Xeon, och i november och början av nästa år kommer nya processorer i serierna Pentium och Celeron.

#Skylake väntas generellt erbjuda högre prestanda och lägre strömförbrukning. Enligt en rapport från PC World kommer processorerna också erbjuda integrerat stöd för videohantering i 4K, vilket bland annat ska tillåta maskiner med Skylake-processorer att driva upp till tre separata 4K-skärmar samtidigt.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.