Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill ha enhetliga förpackningar

Ett läckt memo beskriver hur Apple ställer nya krav på de tredjepartsprodukter som säljs i företagets butiker vad gäller utseende på förpackningar.

Tidigare i sommar cirkulerade uppgifter att Apple planerade ett initiativ för att förändra designen på produktförpackningar från tredje part som säljs i företagets butiker. Nu har ett läckt memo som skickats ut internt av Apple publicerats av Business Insider, som visar att Apple mycket riktigt har sådana planer.

Alla leverantörer av produkter i tillbehörsavdelningen i Apples butiker kommer att omfattas av de nya kraven, som enligt memot innefattar bland annat att förpackningarna ska innehålla en vit bakgrund, med typsnitt som ska godkännas av Apple. Fotografier av själva produkterna ska vara enhetliga med "Apples föredragna vinklar".

Företag som Mophie, Logitech, Incase och andra kan nu alltså behöva designa om sina förpackningar för att få fortsätta sälja i Apple-butikerna. Apple uppges rentav ha returnerat förpackningar som inte hållit måttet, och krävt förpackningsmaterial av bättre kvalitet.

Apple har inte kommenterat uppgifterna, men i memot framgår bland annat att att syftet är att ge en mer lättnavigerad tillbehörsavdelning. Business Insider har ändrat ordvalen i memot något för att skydda sin källa, eftersom Apple uppges ha distribuerat olika varianter av meddelandet till olika avdelningar, i syfte att lättare identifiera läckor. I memo står bland annat följande:

"När kunder kommer in i butikerna vill vi att de ska ha samma goda upplevelse. Den nya designen lyfter utseendet och känslan hos våra påsar och förpackningar från tredje part, och skapar en konsekvens hos märkena som gör vår tillbehörsvägg mer visuellt tilltalande och lättare att navigera.

Gamla förpackningar kommer att returneras."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
76 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.