Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Watch 2 får kamera

Nu drar ryktescirkusen igång kring nästa generation av Apples smarta klocka. Apple Watch 2 sägs få kamera och kunna använda Wifi utan en Iphone i närheten.

Här i Sverige väntar vi ännu på ett lanseringsdatum för #Apple Watch som började säljas i bland annat USA för två månader sedan. Det borde vara nästan ett år tills nästa generation av klockan släpps, men redan nu kommer uppgifter om vad den kan tänkas bjuda på för uppgraderingar.

Uppgifterna kommer från Mark Gurman på 9to5mac som fått uppgifter från flera källor insatta i Apples planer. Enligt hans rapport kommer #Apple Watch 2 att inkludera en Facetime-kamera och den kommer att kunna använda Wifi utan en parkopplad Iphone. Enheten kommer att samma batteritid som de nuvarnade modellerna.

För närvarande säljer Apple tre modeller av klockan. Apple Watch Sport kostar från 349 dollar, Apple Watch kostar från 549 dollar och Apple Watch Edition kostar från 10 000 dollar. Mark Gurman uppger att Apple planerar att införa fler modeller till nästa generation som kommer att kosta kring 1 000 dollar.

Det är oklart vad som kommer att särskilja de nya modellerna. Det kan röra sig om billigare guldklockor, eller dyrare stålklockor med mer avancerade armband eller helt nya material så som titan, volfram, palladium eller platinum.

Facetime

Apple uppges fundera på att inkludera en Facetime-kamera i överkanten på Apple Watch 2 som är tänkt att användas för att ta emot och ringa Facetime-samtal direkt i klockan. Med Watch OS 2.0 som kommer till hösten kommer användare att kunna svara på ljudsamtal via Facetime direkt i klockan och välja om videosamtal ska tas i Iphone eller avböjas.

Mindre beroende av Iphone

Apple Watch 2 ska vara mindre beroende av en Iphone, enligt Gurman som skriver att enheten kommer att kunna använda Wifi-nätverk utan en parkopplad telefon. Det är fortfarande troligt att enheten kommer att kräva en telefon för att utföra mjukvaruuppdateringar eller synkronisera mediafiler.

Nya Wifi-kretsar innebär också att Apple kan inkludera funktionen Hitta min klocka och spåra enheter genom att triangulera positionen via Wifi-routrar istället för GPS.

Batteritid

En av de mest diskuterade aspekterna av Apple Watch har varit batteritiden där många uttryckte oro för att den inte skulle klara av en hel dags användning.

Apple har gjort undersökningar bland klockans användare som visar att de flesta har mellan 30–40 procents laddning kvar när dagen är slut och de går och lägger sig. Till nästa generation sägs Apples ingenjörer därför fokusera på att behålla ungefär samma batteritid och lägga till mer avancerade hårdvarufunktioner, snarare än att förbättra batteritiden.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.