Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar Imac 5K och Macbook Pro Retina 15-tum

Apple lanserar uppdaterade varianter av sin bärbara dator Macbook Pro Retina 15-tum, och dessutom en billigare variant av Imac 5K.

Apple uppdaterar sin bärbara dator Macbook Pro Retina 15-tum med den nya Force Touch-styrplattan, snabbare lagringsminne, längre batteritid och snabbare grafikkort. Samtidigt introduceras en ny modell av Imac 5K till ett lägre pris.

Macbook Pro Retina med 15-tumsskärm erbjuds som tidigare i två konfigurationer, varav båda utrustas med den nya Force Touch-styrplattan som introducerades med nya Macbook och även finns på Macbook Pro Retina 13-tum som kom i mars.

Dessutom får Macbook Pro Retina 15-tum precis som sitt mindre syskon flashlagring som ska vara upp till 2,5 gånger snabbare än tidigare. Batteritiden har också förlängts och datorn ska nu klara upp till nio timmar trådlös surfning eller nio timmar videouppspelning i Itunes. Däremot behålls samma processorhastigheter på 2,2 eller 2,5 GHz. Som tidigare går det också att specialbeställa med 2,8 GHz.

Slutligen har den dyrare modellen av Macbook Pro Retina 15-tum fått det nya grafikkortet AMD Radeon R9 M370X som ska förbättra prestandan med upp till 80 procent. Den billigare modellen erbjuds med den integrerade grafikkretsen Intel Iris Pro Graphics.

De uppdaterade modellerna ligger kvar på samma prisnivå som de fick i mars när priserna justerades. Grundmodellen kostar 21 995 kronor inklusive moms, och den vassare varianten kostar 27 495 kronor inklusive moms.

Billigare Imac 5K

Apple har kompletterat den modell av Imac 5K som lanserades i oktober förra året med en billigare konfiguration med något enklare prestanda. Processorn är en fyrkärnig Intel Core i5 på 3,3 GHz (Turbo Boost upp till 3,7 GHz). Det går inte att uppgradera processorn i denna konfiguration.

I den billigare konfigurationen sitter också en normal hårddisk på en terabyte, men denna går att uppgradera till en Fusion Drive. Priset på den nya grundmodellen är 21 995 kronor inklusive moms.

Den nära förestående lanseringen av uppdaterade modeller rapporterades under gårdagen av franska Macg, något som 99mac skrev om. Uppgifterna sade dock att datorerna inte skulle lanseras förrän under onsdagen, och uppgav dessutom att det var Imac-modellen utan Retina-skärm som skulle få en uppdatering.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.