Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

5 tips för att bemästra Instagram

99mac tipsar om användbara funktioner och knep som förhöjer användarupplevelsen av bildappen Instagram.

Det sociala nätverket #Instagram är en av världens mest populära bildtjänster. Ändå är antalet funktioner relativt begränsat jämfört med många andra tjänster. En hel del knep och funktioner finns dock undangömda för de som letar lite, och här bjuder 99mac på fem bra användartips som ger mer kontroll över bildflödet.

1. Spara Instagram-bilder på telefonen

När en bild väl är publicerad på Instagram finns det tyvärr inga inbyggda verktyg för att ladda hem den. Det gäller både andras och dina egna bilder, och att spara en bild genom att ta en skärmdump av telefonens skärm är inte helt optimalt.

Däremot går det att ställa in Instagram att spara en högupplöst version på telefonen av en bild som du förberett med beskärning och snygga filter, medan den publiceras. Funktionen aktiveras enkelt i appens inställningar.

  1. Starta Instagram

  2. Tryck på knappen Jag som finns längst ner till höger.

  3. Tryck på Inställningar, som nu finns längst upp till höger.

  4. Aktivera funktionen Spara originalfoton.

2. Använd Instagram-filter utan att posta

Tack vare funktionen att spara högupplösta kopior av dina egna Instagram-bilder går det också att använda appens redigeringsverktyg för att modifiera bilder utan att posta dem i flödet. Ibland kan det vara roligt att bara piffa till ett foto i Instagram utan att dela det med världen.

Detta åstadkommer du enkelt genom att försätta Iphone i flygplansläge. Därefter använder du Instagram som vanligt och försöker ladda upp bilden. Detta kommer att generera ett felmeddelande, eftersom Instagram inte har kontakt med nätet. Tryck då på krysset för att ta bort bilden, men den har då ändå sparats i telefonens bildbibliotek.

3. Ignorera vänners meddelanden

En del bekanta blir överentusiastiska när det gäller Instagrams funktion att skicka direktbilder till särskilda personer. Ibland kan det vara trevligt att dölja dessa personers ständiga uppdateringar av måltider och löparrundor, utan att för den delen skapa dålig stämning genom att blockera eller ta bort personen ifråga från flödet.

  1. Tryck på brevlåde-knappen, längst upp till höger.

  2. Tryck på personen du önskar se mindre från.

  3. Tryck på knappen med tre prickar, längst ner till höger.

  4. Välj Ignorera inlägg från den här användaren.

4. Göm eller ta bort taggar av dig själv

Det är kanske inte alltid roligt att bli taggad i dina vänners bilder. Tack och lov finns det en enkel funktion inbyggd för att dölja taggar av dig själv, eller rentav ta bort dem helt och hållet.

Från sidan med din användarprofil finns en knapp där det går att se alla bilder du är taggad i. Tryck på den du är skeptisk till, och tryck på knappen med tre prickar för att få upp en meny. Där trycker du på Fotoalternativ, och får då upp valet att dölja taggen på din profil. Trycker du på Fler Alternativ kan du välja att ta bort taggen från fotot, eller om det är riktigt illa anmäla bilden som olämpligt innehåll.

5. Hantera filter som ett proffs

Instagram innehåller massor av färdiga fotofilter som kan hjälpa eller stjälpa en bild, och för varje ny uppdatering verkar det bli ännu fler. Numera går det dessutom att ytterligare modifiera varje filter genom att dra och vrida i en uppsjö olika reglage.

Tyvärr går det ännu inte att spara egna manipulerade filter, men däremot går det att dölja oönskade filter som aldrig används. Det görs genom att skrolla längst till höger i raden av filter, och där trycka på knappen Hantera. I listan som öppnas går det att ändra placering av filtren, och dölja de som inte får just din värld att poppa.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.