Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook besöker Kina igen

Apples vd Tim Cook är återigen på turné i Kina, där han diskuterar miljön och Apples expansion i landet.

I oktober förra året besökte Apples vd Tim Cook Kina, som har blivit en av företagets viktigaste marknader. Nu är Cook återigen på besök i landet och talar med kinesisk media om bland annat betalsystemet Apple Pay och Apples nya miljöinitiativ, rapporterar I Cross China.

Under sitt besök i Kina har Tim Cook bland annat träffat chefer för det kinesiska e-handelsföretaget Alibaba. Mötet tros ha handlat om ett samarbete inför en lansering av Apple Pay i Kina, något som Tim Cook tidigare har sagt har hög prioritet. Cook har inte gått in på detaljer kring vad mötet handlade om, men upprepar att han väldigt gärna vill få Apple Pay till Kina.

Tim Cook tillfrågades också om siffror som visar att Apple det senaste kvartalet gått om inhemska Xiaomi när det gäller marknadsandelar för smarta mobiltelefoner. I februari bedömdes XIaomi vara störst med en marknadsandel på 13,7 procent och då låg Apple strax efter med 12,3 procent. Cook beskrev det hela som goda nyheter, och underströk att han tror att Kina är en marknad där "alla kommer att äga en smart mobiltelefon".

Apples vd har också inför besöket skapat ett konto på det kinesiska sociala nätverket Weibo, vilket kan ses som en motsvarighet till Twitter. I sitt första meddelande skickar han en hälsning till sina kinesiska kunder där han säger sig vara glad att vara tillbaka i landet.

Apple har sagt att de planerar att öppna flera nya butiker i Kina för att inom två år har 40 stycken. Under måndagen tillkännagav företaget också en stor miljösatsning i landet som innefattar bland annat bevarande av skog och utbyggnad av solkraft. Tim Cook säger:

"Miljöfrågan är väldigt viktig i Kina. Vi förespråkar ingenting, det är inte vårt ansvar. Däremot fokuserar vi på hela tillverkningen av produkten, inte bara den slutgiltiga sammansättningen utan hela vägen från råmaterialet. Det är det enda sättet som Apple kan ha en stor inverkan på miljön."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.