Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Star Wars-dagen

Här är 4 klassiska Star Wars‑spel

För att fira internationella Star Wars-dagen har många digitala spelförsäljare rea på Star Wars-spel. 99mac tipsar om några riktiga guldklimpar, och utfärdar en varning.

4. Jedi Knight II - Jedi Outcast (Lucasarts, 2002)

I det som kallas Star Wars Expanded Universe har tusentals böcker, spel och serietidningar skapats, som tagit filmuniversumet i alla möjliga riktningar. Minsta bifigur från de tre originalfilmerna har garanterat fått sin egen bakgrund och säkerligen fått agera huvudperson i en pocketbok eller novell.

De allra flesta av dessa berättelser har ägnat sig åt att fundera vad som hände efter slutet på originaltrilogin. Först nu i år kommer en officiell fortsättning i form av en ny film, men innan dess har en stor del av spekulationen återfunnits i spel som Jedi Knight. Just denna del utspelar sig ungefär åtta år efter filmerna, och genom protagonisen Kyle Katarn får vi återstifta bekantskapen med bland andra Luke Skywalker och Lando Calrissian.

Kyle Katarn är huvudpersonen i en helt egen serie spel som började med Doom-inspirerade Dark Forces (1995) och följdes upp av Jedi Knight: Dark Forces 2 (1997) och sedan alltså Jedi Knight 2 – Jedi Outcast, som såleds är att betrakta som Dark Forces 3. Det här med enkel numrering har aldrig varit Star Wars starka sida.

En enda sak gör det här spelet anmärkningsvärt, nämligen ljussabeln. Kyle Katarn är en jediriddare, och trots att det finns både laserpistoler och andra vapen att tillgå kommer du troligtvis bara vilja spela med ljussablen. Med lite övning kan du utan problem röja runt i ett helt rum fyllt av stormtrupper, och riktigt intensivt blir det när det är dags för duell mot någon huvförsedd Sith-krigare.

Ju längre spelet går desto kraftigare blir också Kyles jedikrafter, och snart kan du sakta ned tiden, hoppa högt, skjuta blixtar från händerna och använda kraften för att strypa försvarslösa människor precis som Darth Vader.

Jedi Outcast bygger på Quake 3-motorn, som var något av en standard 2002. Grafiken har väl knappast åldrats med värdighet, men det är ingenting som stör när laserljuden viner, svärden surrar och John Williams klassiska tema pumpar ut från datorhögtalarna.

Mac-versionen är portad av Aspyr, och går att få tag på via Mac App Store för 49 kronor, eller via Steam för 28 kronor fram till 7 maj. Versionen på Gog.com fungerar tyvärr inte på Mac.

Namn
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Plattform
OS X
Utvecklare
Aspyr Media (iDP)
Version
1.5
Pris
49,00 kronor
Krav
OS X 10.6.6 eller senare
Språk
Engelska, franska, tyska
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.