Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Star Wars-dagen

Här är 4 klassiska Star Wars‑spel

För att fira internationella Star Wars-dagen har många digitala spelförsäljare rea på Star Wars-spel. 99mac tipsar om några riktiga guldklimpar, och utfärdar en varning.

2. Knights of the Old Republic (Bioware, 2004)

Under samma tid som George Lucas krossade många fans hjärtan med sin nya triologi av prequel-filmer fångades mycket av originalfilmernas känsla i detta massiva och djupa rollspel från Bioware, som senare skulle göra succé med spel som Mass Effect och Dragon Age.

Knights of the Old Republic utspelar sig tusentals år innan Luke Skywalker och Darth Vader gick i familjeterapi, och varken Rymdimperiet eller Rebellerna finns. Däremot finns den galaktiska republiken, som tyvärr är drabbad av ett intensivt krig mellan de onda Sith och de goda Jedi-riddarna.

I spelet inledning får du själv skapa din karaktär och välja namn, utseende och egenskaper. Därefter formar du ditt eget öde i galaxen, inom ramarna för en mycket genomarbetad handling. Du väljer själv om du vill följa den ljus eller mörka sidan, och vara kompis med alla eller köra med hårdhandskarna. Runt dig samlas också en skara färgstarka karaktärer som den Mandaloriske krigaren Canderous Ordo och lönnmördar-roboten HK-47.

Ju längre spelet fortgår – och detta är ett långt spel – desto mer formas den spretiga gruppen individer till ett väljoljat team med ömsesidig respekt och vänskap. Som spelare är det inte ovanligt att bli riktigt fäst vid karaktärerna, och det hör till ovanligheterna att engagera sig så i helt fiktiva personers väl och ve.

Trots att spelet inte innehåller några figurer från filmerna är det däremot överfyllt av den rätta Star Wars-känslan. Utvecklarna har verkligen lyckats fånga stämningen från en galax långt borta, och för många fans är det här den riktiga prequel-berättelsen till filmerna.

Grafiken är givetvis idag väldigt begränsad, men både miljöer och karaktärer är välgjorda, och speltekniskt håller det fanan högt trots lite onödigt meckande med menyer och knappar. Alla som överhuvudtaget tar Star Wars eller datorspel på allvar bör ha det här spelet i sin ägo, och ha varvat det åtminstone en gång.
Spelet finns portat till Mac, och även till IOS för den som föredrar att rädda galaxen från sin Ipad. Det går att köpa via Steam, Gog.com och Mac App Store. Mac-kompatibel version erbjuds däremot bara via Steam och givetvis Mac App Store. Kostnaden på App Store är 49 kronor, och på Steam erbjuds just nu hela 70 procents rabatt vilket ger kostnaden 2,99 euro (motsvarande 28 kronor).

Namn
Star Wars®: Knights of the Old Republic®
Plattform
OS X
Utvecklare
Aspyr Media (iDP)
Version
1.3.8
Pris
49,00 kronor
Krav
OS X 10.6.6 eller senare
Språk
Engelska
Namn
Star Wars®: Knights of the Old Republic™
Plattform
IOS
Utvecklare
Aspyr Media (iDP)
Version
1.2.2
Pris
29,00 kronor
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.