Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

q2 2015

Apple presenterar ny kvartalsrapport ikväll

Ikväll klockan 23:00 svensk tid presenterar Apple siffrorna från sitt andra kvartal 2015 via konferenssamtal.

Ikväll är det dags för Apple att presentera siffrorna för sitt andra kvartal räkenskapsåret 2015. Apple tillämpar brutet räkenskapsår, så det andra kvartalet omfattar månaderna januari, februari och mars.

Som vanligt kommer konferenssamtalet att sändas direkt via Apples webbplats för investerare, och 99mac kommer att rapportera via Twitter från sändningen. Apples vd Tim Cook och finanschefen Luca Maestri väntas leda samtalet och efter rapporten svara på frågor från investerare.

Under Apples senaste redovisning 27 januari rapporterade företaget rekordintäkter på 74,6 miljarder dollar (642 miljarder kronor) och en vinst på 18 miljarder dollar eller 155 miljarder kronor i dagens växelkurs. Rekordsiffrorna berodde till stor del på en mycket stark försäljning av Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Det aktuella kvartalet innefattar ingen julhandel, och spås inte bli lika starkt. Apple har gett följande riktlinjer för Q2 2015:

  • Intäkter på mellan 52 och 55 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38,5 och 39,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 5,4 och 5,5 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 350 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26,3 procent.

Inför kvällens rapport har också många analytiker gett prognoser för hur Apples siffror kommer att se ut. En av de mest intressanta är analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities, vilken tidigare haft bra insikter i Apples verksamhet.

Enligt Kuo kommer Apple att ha skeppat 58,2 miljoner Iphone-enheter, 10,1 miljoner Ipad-enheter och 4,5 miljoner Mac-datorer under perioden. Enligt Kuo har försäljningen av Iphone nått sin topp, och kommer framöver att sjunka för varje kvartal. Detta rapporterar 9to5mac.

Apple Watch började nyligen säljas och kommer inte att täckas av kvällens rapport. Däremot kan vi räkna med en uppdatering kring hur den första helgens försäljning har gått. Ming-Chi Kuo bedömmer att Apple redan skeppat 631 000 klockor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.