Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dockningsstationer till Macbook gör entré

Apples nya dator Macbook har bara en enda dataport som också används för att ladda. Nu kommer de första tredjeparts-lösningarna.

Apples nya bärbara dator Macbook presenterades i mars, och började nyligen säljas. Datorn är den första från Apple som använder den nya anslutningsporten USB Type‑C.

Tyvärr finns det bara en, vilket kan vara en begränsning för många användare. Men nu börjar lösningarna komma från tredje part som ska ge datorn alla anslutningar som kan önskas.

Två projekt på finansieringssajten Kickstarter består av anslutningar och dockningsstationer till den nya Macbook. Den första heter InfiniteUSB-C och är en smidig liten hubb som ansluts till datorns befintliga USB-port. InfiniteUSB-C finns i tre olika varianter och kan ge en anslutning till MicroUSB, Lightning eller en USB-hona. På varje sladd finns också en USB Type-C anslutning som gör att det går att bygga på flera kablar i en kedja.

Insamlingen pågår i några dagar till på Kickstarter, men projektet har redan dragit in motsvarande 1,4 miljoner kronor av begärda 85 000 kronor. Den som vill bidra och få en InfiniteUSB-C kan göra det för 14 dollar (cirka 120 kronor).

Hydradock

Ett annat Kickstarter-projekt satsar på en större hubb, som samlar alla portar en användare kan behöva. Hydradock ansluts givetvis till datorns USB-port och innehåller följande portar:

  • 1 3,5 millimeter hörlursutgång

  • 1 Gigabit Ethernet

  • 1 SDXC kortläsare

  • 1 Minidisplay

  • 1 HDMI

  • 4 USB 3.0

  • 2 USB Type‑C

Dockningsstationen är utformad för att placeras under datorn som ett ställ. Insamlingen pågår i 29 dagar till och är för närvarande ungefär halvvägs mot målet på motsvarande 300 000 kronor. Ett begränsat antal stationer går att få för 99 dollar (cirka 848 kronor), annars är standardpriset 139 dollar (cirka 1 200 kronor).

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.