Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit plockar isär nya Macbook

Gänget på Ifixit skruvar traditionsenligt isär Apples senaste hårdvara för att ta reda på vad som döljer sig på insidan. Nu har de fått tag på en Macbook.

Apple lanserade i mars en ny bärbar dator med namnet #Macbook, betydligt mindre och tunnare än sina föregångare. Datorn började säljas den 10 april men lider av begränsad tillgång och långa leveranstider. Ifixit har dock lyckats komma över ett exemplar, och har nu traditionsenligt publicerat resultatet av hur datorn ser ut inuti.

Kanske inte helt förvånande får Apples nya dator endast betyget 1 av 10 på skalan som anger hur enkel enheten är att själv reparera. Macbook är inte byggd för att öppnas, och innehåller gott om specialskruvar som är svåra att forcera. Kablage på insidan är dragna på ett nytt sätt, vilket gör det besvärligt att montera loss komponenter. Batteriet, som täcker större delen av insidan, är fastlimmat och både processor, primärminne och lagringsminne är fastlött på moderkortet.

Ifixit identifierar också de olika komponenterna som sitter på moderkortet. De konstaterar bland annat att modellen med 256 gigabyte lagringsutrymme använder sig av två stycken minnnen om 128 gigabyte på vardera sidan av kortet.

Den nya Force Touch-styrplattan konstateras också vara ännu tunnare än den som sitter på den uppdaterade modellen av Macbook Pro 13 tum. Hela genomgången av komponenterna går att läsa på Ifixits webbplats.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.