Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X framåt som spelplattform

Det blir populärare att spela på Mac. Speltjänsten Steam har nu hela 4 miljoner Mac-användare.

Speltjänsten Steam har sammanställt en rapport över vilken hårdvara deras kunder använder. Resultatet för mars 2015 visar att 3,43 procent av Steams 125 miljoner användare spelar på OS X.

Det är en liten del procentuellt sätt, och Windows dominerar med 95,4 procent av användarbasen. Ändå motsvarar siffrorna cirka 4,3 miljoner användare, vilkt är ett ansenligt antal. Steam har de senaste åren satsat på Mac-plattformen, och allt fler spel släpps samtidigt för både OS X och Windows.

Rapporten visar också att Mac-spelare helst använder en Macbook Pro, då den bärbara datorn i olika utföranden används av 52 procent. På andra plats kommer Imac med 23 procent. Vad gäller olika operativsystem är det senaste OS X Yosemite populärast, med 51 procent följt av OS X Mavericks med knappt 18 procent.

Undersökningen mäter bara spelande som sker via Steam, och räknar alltså inte in sådana spel som köps via Mac App Store eller andra tjänster som Gog.com.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.