Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

3 välkomna nyheter i IOS 8.3

Nästa version av IOS kommer med några intressanta nyheter. Apple håller på att betatesta 8.3 som tros släppas till användare inom några veckor.

Siri på svenska

Apples röstassistent #Siri har gått en språkkurs i svenska och visar upp sina nya kunskaper i IOS 8.3. Beroende på dina inställningar för Siri aktiveras hon genom att säga "Hej Siri" eller genom att trycka en stund på hemknappen.

Siri kan användas för att skapa påminnelser om att köpa mjölk eller boka möten i kalendern. Hon kan också hitta vägen och aktivera vägbeskrivningar eller leta upp restauranger. Hennes personlighet har också följt med till den svenska varianten med översatta skämt som fungerar både bra och mindre bra.

Nya emoji

Apple arbetar på att få upp den etniska mångfalden bland emojisymbolerna och i IOS 8.3 börjar det arbetet att synas. Genom att hålla fingret nedtryckt på någon av figurerna som föreställer människor kan man välja mellan olika hudfärger. Det går däremot inte att ändra hudfärg på de klassiska gula "smileysarna".

Samma förändringar kommer också i nästa version av OS X Yosemite som också betatestas just nu.

Inget lösenord för gratisköp

Att köp i App Store skyddas av ett lösenord är generellt bra, men det kan kännas lite onödigt att behöva mata in det bara för att ladda ned en gratisapp och precis det åtgärdar Apple i 8.3.

Användare kan ställa in så de slipper ange sitt lösenord för att ladda ned gratismaterial ur Apples digitala butiker. Den nya inställningen kommer att hittas via Inställningar > Itunes och App Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.