Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: "Apple Watch den första moderna smarta klockan"

Inför den kommande boken om Steve Jobs ställer Apples vd Tim Cook upp på en intervju med Fast Company och pratar bland annat om Apple Watch.

Apples vd Tim Cook svarar på frågor i en ny intervju som finns i sin helhet på Fast Company. Han pratar bland annat om hur Steve Jobs kontor fortfarande finns kvar orört på Infinite Loop i Cupertino och om hur #Apple Watch är den första smarta klockan som kommer att göra skillnad.

Ett av felen som andra tillverkare har gjort med sina smarta klockor är att försöka använda samma gester som på telefoner och större skärmar, enligt Cook. Apple introducerar istället nya Force Touch, en funktion som gör skillnad på ett lätt och ett hårdare tryck på skärmen. Det är en av anledningarna till att Apple kommer att lyckas där ingen annan gjort det.

"Vi var inte först med MP3-spelaren; vi var inte först med surfplattan; vi var inte först med den smarta mobilen. Men vi var utan tvekan först med den moderna smarta mobilen, och vi kommer med den första moderna smarta klockan – den första som betyder något."

Apple har inte satt upp några mål för försäljningen, men Cook är övertygad om att det kommer att gå bra. Själv använder han sin klocka varje dag och vill inte vara utan den. Till dem som funderar på vad man ska ha klockan till säger Cook:

"Människor visste inte att de behövde en Ipod, och de visste inte riktigt att de behövde en Iphone. Och Ipaden sågades av kritiker som frågade "Vem behöver den här?" Ärligt talat tror jag inte att något revolutionerande som vi gjort förutsågs som en framgång när produkten lanserades."

Kontoret orört

Steve Jobs har fortfarande sitt namn utanför kontoret han hade innan han gick bort. Enligt Cook var det rätt sak att göra, att lämna det orört. Men hur det blir när Apple flyttar till #Campus 2 vet han inte än.

"Jag har inte bestämt vad vi ska göra där borta. Men jag ville behålla hans kontor precis som det var. Jag var där inne häromdagen med Laurene [Steve Jobs fru, reds anm] eftersom det fortfarnade finns teckningar från barnen på väggarna."

Ny bok om Jobs

Den 24 mars släpps den nya boken om Steve Jobs med titeln Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart into a Revolutionary Leader. Boken kommer att finnas för nedladdning via exempelvis Ibooks Store och kan förbeställas redan nu.

Medan tidigare porträtteringar av Apples ene grundare och långvarige vd Steve Jobs kritiserats av personer som kände honom, får den här boken beröm. Apple-chefen Eddy Cue skriver på Twitter att det "är den första som får det rätt."

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.