Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tesla lockar Apple-anställda

Mjukvarusystemen i bilar blir allt viktigare och en biltillverkare som ligger steget före är Tesla. Elbilstillverkaren uppges ha lockat många Apple-anställda att byta arbetsgivare.

För omkring ett år sedan rapporterades det att Apple förde samtal med elbilstillverkaren #Tesla. Det spekulerades kring ett eventuellt uppköp, men Tesla har inte bytt ägare än. Däremot jagar de två företagen personal av varandra och just nu går det bäst för Tesla, rapporterar Bloomberg.

Biltillverkaren har lockat över 150 anställda från Apple som arbetar inom en rad områden på Tesla, och enligt vd:n Elon Musk har Apple trots erbjudanden med bonus och högre lön inte lockat fler än ett fåtal från Tesla.

Enligt de Apple-anställda som bytt arbetsgivare var det bilarna och Teslas vd som lockade. Det finns flera likheter mellan de två företagen. Båda är designdrivna med en målsättning om att påverka mänskligheten med de bästa produkterna.

"Musk ryktas, precis som Steve Jobs, ha ett livligt temperament och fäster stor uppmärksamhet vid detaljer. En tidigare Tesla-anställd som vill vara anonym säger att Musk är förtjust i Apple och tycker om jämförelsen mellan sig själv och Apples grundare. Tesla, enligt en rekryterare i Silicon Valley som vill vara anonym, lockar samma typ av anställda som Apple gör – drivna, ambitiösa och lockade av en stark ledare."

Interiören i Teslas bilar domineras av en 17-tumspekskärm där föraren kan styra allt. Bilen har internetuppkoppling och mjukvaran får ofta uppdateringar. När det gäller framtidens bilar ligger stort fokus på mjukvara och att Tesla lyckas rekrytera personal från Apple ger dem konkurrensfördelar mot traditionella biltillverkare, enligt en analytiker på Morgan Stanley.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.