Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Problem för Apples kommande musiktjänst

Efter köpet av Beats arbetar Apple på en ny molnbaserad musiktjänst som ska sammanföra det bästa från Itunes och Beats, men samarbetet är problematiskt.

När Apple förra året köpte musiktjänsten Beats Music gick spekulationerna vilda om huruvida Apple skulle infoga det populära märket under sitt eget, eller om det skulle fortsätta vara en egen tjänst.

Nu ser det ut som att det blir det första alternativet. Enligt den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman på 9to5mac arbetar Apple med att förbereda en helt ny musiktjänst baserad på Beats teknologi och musikutbud. Den nya tjänsten har ännu inte fått något namn, men kommer att vara helt designad av Apple och alltså inte visa några synliga spår av Beats röda och svarta färgtema.

Den nya tjänsten ska framförallt utmana Spotify och liknande konkurrenter, och primärt bygga på strömmande musik från molnet. Däremot blir den helt integrerad i Apples produkter, och kommer att finnas i en uppdaterad version av musikappen i IOS och Itunes i OS X. Tjänsten kommer också att finnas i Apple TV.

Enligt källor inom Apple och musikindustrin ska den nya tjänsten utgå från användarens egna musikbibliotek, men innehålla en kraftig sökfunktion som kan hitta låtar i molnet från Itunes och Beats omfattande arkiv. Musiken kan både strömmas och läggas till på enheten. Beats-funktioner som utvalda spellistor och kontextbaserade musiktips ska också bli viktiga delar för musiklyssnandet.

Vad den nya tjänsten ska kosta är ännu inte spikat, men målet uppges vara att ha en månadskostnad som är något lägre än Spotify, Google Play och andra liknande tjänster.

Även för Android

Det blir inte bara Apple-produkter som ska få tillgång till den nya tjänsten. Även en app för Android planeras, vilket blir första gången Apple utvecklar en sådan. Beats Music finns sedan tidigare på plattformen, och i mars rapporterade 99mac uppgifter om att en Itunes-app för Android skulle kunna bli verklighet.

Utvecklingen av tjänsten rapporteras dock gå trögt, och plågas av interna motsättningar. En stor del av problemen består i motsättningar mellan Apples egna utvecklare och de som kommit från Beats. Flera tidigare Beats-anställda uppges ha fått viktiga positioner i utvecklingsgruppen vilket irriterar många som arbetat hos Apple länge.

En av Beats tidigare chefer, Bobby Gaza, ska ha varit huvudingenjör, men lämnade Apple i december. Ytterst ansvarig för projektet uppges vara Robert Kondrk, som nyligen befodrades till biträdande chef över Itunes under Eddy Cue. Även Beats-profilerna Jimmy Iovine och Trent Reznor ska vara involverade i den nya tjänsten.

Samarbetsproblemen och en brist på fokus gör att utvecklingen beskrivs som "kaosartad" och har även lett till att tjänstens lansering kan komma att försenas. Ursprungligen var en premiär i mars planerad, men det kan nu dröja ända till juni och årets konferens WWDC innan den nya musiktjänsten kan sjösättas.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.