Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook tror på Ipad i längden

Tim Cook upprepar sin starka tilltro till Ipad, och tror att surfplattan har en ljus framtid trots avstannad tillväxt under kvartalet.

En av de få områden som inte fick guldstjärna under gårdagens kvartalsrapport var Ipad. En försäljning på 21,4 miljoner enheter kan knappast kallas dålig, men det är en tydlig nedgång sedan det förra julkvartalet. Under rapportens frågestund undrade en av investerarna hur Tim Cook såg på framtiden för Ipad.

Cook upprepade sina tidigare påståenden om att han på lång sikt är mycket optimistisk vad gäller Ipad, men att någon mirakulös förändring i siffrorna inte är att vänta från ett kvartal till nästa eller från föregående år.

Däremot sade han att det som gör honom optimistisk är att så många av Ipad-kunderna köper sin första Ipad. Tim Cook säger:

"Om du tittar på några av de utvecklade marknaderna som USA, Japan och Storbritannien så ser du att 50 procent av kunderna köper sin första Ipad. Tittar du på Kina är det över 70 procent. Med sådana siffror kan vi inte prata om en mättad marknad."

En annan sak som Cook lyfte fram var den höga kundnöjdheten hos Ipad-användare, som i vissa mätningar ligger på 100 procent. Ipad används också ungefär sex gånger mer än sin närmaste konkurrent enligt Cook, och Ipad står för 71 procent av all webbanvändning för surfplattor. För näthandel från surfplattor står Ipad för "i princip över 80 procent".

Vet vad som kommer

Tim Cook sade att det bland annat var sådana siffror som gör honom väldigt positiv över framtiden för Ipad. Men han sade också att det naturligtvis underlättar för honom att veta vad som är under utveckling, och att det känns väldigt bra. Däremot förväntar sig Cook inte att försäljningssiffrorna för Ipad kommer att ändras dramatiskt under de följande två kvartalen.

Enligt Tim Cook är uppgraderingscykeln för Ipad uppenbarligen längre än för Iphone, och ligger troligtvis någonstans mellan en Iphone och en dator. Surfplattor är fortfarande en såpass ny företeelse att det är svårt att säga med säkerhet, men det är vad #Apple tror. Cook tror också att det pågår en viss kannibalisering från Mac på ena sidan och Iphone på den andra.

Slutligen lyfte Tim Cook fram samarbetet med #IBM och satsningen på företag som något mycket viktigt. Cook tror att detta kommer att förändra sättet som många människor arbetar på från grunden, och han är mycket entusiastisk över de företagsappar som är på gång. Cook säger:

"Jag förutspår alltså inte för de närmaste 90 dagarna, men i det långa loppet tror jag verkligen att Ipad är en fantastisk produkt och tillsammans med de innovationer som vi förbereder så tror jag den har en väldigt ljus framtid."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.