Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple rapporterar nytt rekordkvartal

Apples första kvartal 2015 var det starkaste i företagets historia, med intäkter på 74,6 miljarder dollar eller 610 miljarder kronor.

Apples vd Tim Cook sade under kvällens kvartalsrapport att oktober, november och december 2014 har utgjort ett historiskt kvartal för Apple, med intäkter på 74,6 miljarder dollar och en rekordvinst på 18 miljarder dollar. Detta motsvarar ungefär intäkter på 610 miljarder kronor och en vinst på 148 miljarder kronor.

Det starka resultatet beror till stor del på en mycket stark försäljning av Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Under kvartalet sålde Apple 74,5 miljoner telefoner vilket också innebär ett nytt rekord. Försäljningen av Iphone stod för intäkter på drygt 51 miljarder dollar eller 417 miljarder kronor.

Även för Mac och App Store rapporterades rekordintäkter. Apple sålde 5,5 miljoner Mac-datorer under kvartalet vilket gav intäkter på 6,9 miljarder dollar (cirka 56 miljarder kronor). Intäkter för App Store rapporteras under kategorin Tjänster, vilket gav knappt 4,8 miljarder dollar eller ungefär 39 miljarder kronor.

Försäljningen av Ipad ligger kvar på en ganska jämn nivå med 21,4 miljoner sålda enheter. Detta kan jämföras med motsvarande kvartal föregående år när försäljningen var 26 miljoner sålda enheter.

Apple gav också följande riktlinjer för Q2 2015:

  • Intäkter på mellan 52 och 55 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38,5 och 39,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 5,4 och 5,5 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 350 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26,3 procent.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.