Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft satsar på hologram

Microsoft presenterar de avancerade glasögonen Hololens som kan förstärka verkligheten och skapa hologram, men det är än så länge bara fråga om en prototyp.

Microsoft höll under onsdagskvällen en presskonferens där flera nya detaljer om det kommande operativsystemet Windows 10 presenterades, samt ett antal produktnyheter. Mest uppseendeväckande är troligtvis Windows #Hololens, som beskrivs av Microsoft som datorernas framtid.

Vad det handlar om är ett par glasögon som med så kallad #förstärkt verklighet ritar upp virtuella bilder och 3d-modeller. Glasögonen Hololens beskrivs som "den mest avancerade holografiska dator som världen har sett", och har bland annat massor av inbyggda sensorer och högtalare så att användaren exempelvis kan höra ljud från hologram som är "bakom" sig.

Till skillnad från liknande produkter som exempelvis #Oculus Rift handlar Hololens inte om att förflytta användaren in i en #virtuell värld för spel eller liknande. Istället är tanken att hologramen ska ritas upp mot den miljö där användaren vistas, exempelvis mot en skrivbordsyta eller en vägg. Därmed påminner Hololens mer om produkter som Google Glass, men mer kraftfulla.

Hololens är fortfarande bara en protoyp, men enligt Microsofts vd Satya Nadella kommer glasögonen att lanseras "någon gång under Windows 10:s tidsperiod". Priset ska enligt uppgift vara riktat både mot företag och privatpersoner, men utöver detta finns inga detaljer om vad Hololens kommer att kosta.

Microsoft har lanserat en ny webbplats tillägnad Microsoft Hololens, och har även gjort en konceptvideo som går igenom den nya produktens möjligtheter. The Verge har också publicerat en video från själva presentationen där Hololens demonstreras på scenen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.