Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Audio Hijack får stor uppdatering för Mac

Den populära och mångsidiga ljudappen Audio Hijack får en ordentlig uppdatering med nytt arbetsflöde, ny design och många funktioner.

Det fiffiga programmet Audio Hijack har hjälp Mac-användare att spela in olika ljudkällor ända sedan 2002. Nu har utvecklarna Rogue Amoeba släppt Audio Hijack 3 som är en ordentlig omkonstruktion av appen med massor av nya funktioner och ett helt nytt gränssnitt.

Den nya versionen kräver OS X Mavericks eller OS X Yosemite och enligt utvecklarna har varje aspekt av de tidigare versionerna tänkts om och anpassats för att appen ska fungera bättre och vara smidigare att använda.

Det mest uppenbara är ett helt nytt grafiskt utseende som passar bra till Apples nya design i OS X Yosemite. Men funktionsmässigt är den största skillnaden att användaren nu bygger ett arbetsflöde genom att sätta ihop olika block för att få den funktion som önskas. Det kan vara så enkelt som att välja en app för ljudkälla, exempelvis Safari, och sedan spela in det. Men däremellan går det också att lägga till block för att lägga på effekter på ljudet, konvertera det till ett annat format eller spela upp ljudet.

Rogue Amoeba ger också flera mallar med färdiggjorda arbetsflöden för de vanligaste sysslorna. Därmed går det väldigt snabbt att till exempel spela in allt systemljud från datorn, fånga ljudet från chattprogram som Skype eller från en dvd-film. Det går också att öka volymen genom att köra det genom en virtuell förstärkare i Audio Hijack. Det finns också flera andra nya funktioner så som stöd för inspelning i ljudformatet FLAC, ett helskärmsläge och autospar.

Den nya versionen av appen är gratis för alla som köpt en tidigare version på eller efter 17 februari 2014. För alla som någon gång köpt en tidigare version erbjuds appen till reducerat pris, nämligen 25 dollar (motsvarande 204 kronor). Fullpriset på Audio Hijack 3 är 49 dollar, eller 400 kronor och går att köpa direkt från tillverkaren Rogue Amoeba.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.