Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomi Mi Note tar sikte på Iphone 6 Plus

Kinesiska Xiaomi presenterar en ny stor mobiltelefon som är en uttalad konkurrent med Iphone 6 Plus.

Kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi har väckt stor uppmärksamhet genom sin avslappnade inställning till att kopiera andra företags produkter. Med sin senaste smarta mobiltelefon Mi Note hämtar Xiaomi inspiration från både Apple och Samsung.

Xiaomi gör ingen hemlighet av att det är just Iphone 6 Plus som den nya Mi Note ska konkurrera med. Apples stora mobiltelefon jämfördes direkt med Note när produkten presenterades av Xiaomis vd Lei Jun. Han sa sig vara stolt över att Mi Note är både tunnare och lättare än Apples mobil och poängterade att den bakre kameran inte sticker ut.

Det här blir Xiaomis nya flaggskepp som dessutom är den dyraste mobil de gjort hittills, enligt International Business Times. Den kommer att kosta 2 299 kinesiska yuan, vilket motsvarar ungefär 3 000 kronor.

Bildskärmen på den nya mobilen har upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, vilket är samma som Iphone 6 Plus. Dock är bildskärmen på Xiaomi Note något större med sina 5,7 tum. På baksidan sitter en kamera med 13 megapixel med optisk bildstabilisering, och det finns också en kamera på framsidan med 4 megapixel.

Telefonen drivs av den fyrkärniga processorn Snapdragon 801 på 2,5 gigahertz och arbetsminnet är 3 gigabyte. Xiaomi kommer också att sälja en Pro-variant med 4 gigabyte arbetsminne, den kraftigare processorn Snapdragon 810 och en högre bildskärmsupplösning på 2 048 x 1 536 pixlar.

Mi Note kommer att börja säljas under det andra kvartalet i år. Företagets produkter har på kort tid blivit populära i Kina och brukar räknas som världens tredje största mobiltillverkare.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
37 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.