Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dyrare appar från 1 januari

Istället för att ta ut samma moms på appar i App Store i hela Europa kommer Apple från årskiftet att ta ut moms baserat på vilket land köparen bor i. Det innebär troliga prishöjningar för Sveriges del.

När det gäller handel mellan EU-länder har det tidigare fungerat som så att momsen dras i det land där försäljningen sker istället för där köparen bor. Många företag inklusive Apple har dragit nytta av detta genom att placera sina försäljningskontor i Luxemburg som har en av de lägsta skattesatserna för moms i världen.

Det här har rent praktiskt betytt att alla köp via Apples digitala butiker som App Store och Itunes Store inom Europa har haft samma skattesats för moms. På grund av nya skatteregler kommer det här att ändras och Apple har därför skickat ut ett mejl till utvecklare där de informerar om de förändringar som kommer att ske från och med den 1 januari 2015, rapporterar 9to5mac.

Eftersom momsen nu ska tas ut i det land där köparen bor kommer det här troligtvis att innebära prishöjningar för svenska köpares del då vi har högre moms än Luxemburg. Av Apples mejl framgår också att utvecklarnas andel av intäkterna kommer att räknas ut efter att momsen dragits av.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.