Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Media vill visa Steve Jobs vittnesmål

Tre amerikanska mediabolag vill få ett filmat vittnesmål av Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs offentliggjort.

Tre stora mediabolag har ansökt till domstolen om att ett inspelat vittnesmål av Steve Jobs i det pågående Ipod-målet ska offentliggöras. Enligt amerikansk lag ska vittnen i rättegångar skyddas, och får inte spelas in eller filmas. Enligt bolagen Associated Press, Bloomberg och CNN är dock Steve Jobs inte ett vanligt vittne, vilket gör att omständigheterna kring inspelningen är särskilda.

Inspelningen ifråga skedde bara några månader innan Steve Jobs bortgång 2011, och ungefär 27 minuter av vittnesmålet har spelats upp i rättsalen i samband med målet där Apple anklagas för att ha brutit mot konkurrenslagstiftning med sin musikspelare Ipod.

Apples advokater å sin sida motsätter sig att inspelningen ska offentliggöras, rapporterar The Verge. Enligt de bör inspelningen inte betraktas som ett vittnesmål snarare än ett stycke bevismaterial, vilket enligt ett domstolsbeslut ska göras tillgängligt för pressen. Advokaten Jonathan Sherman som företräder Apple uppger att mediabolagen är opportunistiska. Sherman säger:

"Det marginella värdet i att se honom igen i sin svarta polotröja – den här gången väldigt sjuk – är liten. Det de vill är att visa en död man, och de vill visa upp honom för resten av världen, eftersom det [vittnesmålet] är en del av ett officiellt register."

Domaren i målet, Yvonne Gonzalez Rogers, har uttryckt stark skepsis mot att offentliggöra videoinspelningen. Hon menar att det skulle bryta mot den grundläggande regeln som hindrar rättegångar från att spelas in och filmas. Rogers uppgav slutligen att hon behövde mer tid för att ta ett beslut, och att mediabolagen kunde lämna in ytterligare argumentation för att inspelningen bör göras tillgänglig innan slutet av veckan.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.