Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipod-målet kan läggas ned

Ingen av de två målsägarna i Ipod-målet äger en Ipod från rätt tidsperiod vilket gör att den nästan tio år gamla grupptalan mot Apple kan läggas ned.

Just nu pågår en rättegång i USA där Apple anklagas för att ha låst ute sina konkurrenter från den populära musikspelaren Ipod. Fallet gäller enheter köpta mellan september 2006 och mars 2009 då Apple använde mjukvara för att ta bort kopieringskyddad musik från andra butiker än Itunes Store.

Advokater som representerar både konsumenter och företag i målet hävdar att restriktionerna lät Apple höja priserna på ett konkurrenshämmande sätt och vill ha 350 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor, i skadestånd vilket enligt amerikansk konkurrenslagstiftning kan tredubblas.

Men nu visar det sig att två av de medverkande målsägarna inte äger en Ipod från rätt tidsperiod. Marianna Rosen vittnade i onsdags och enligt Apples advokater visar serienumret på hennes Ipod Touch att enheten är inköpt i juli 2009, rapporterar BBC.

Också den andra målsägaren, Melanie Wilson, har köpt en Ipod utanför den relevanta tidsperioden, enligt advokaterna. Domaren i målet, Yvonne Gonzalez Rogers sa efter den tredje dagen i rätten att hon är oroad.

"Jag är oroad för att jag inte har några målsägare. Det är ett problem."

Advokaten Bonny Sweeny säger att hennes team letar efter nya målsägare och säger att det finns uppskattningsvis åtta miljoner konsumenter som köpt enheter inom rätt tidsperiod.

Domare Gonzalez Rogers har bett båda sidor komma in med skriftliga argument för hur rättegången bör fortsätta. Apple yrkar på att fallet läggs ned.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.