Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft förbereder kroppsburen enhet

Microsoft planerar att inom några veckor släppa en kroppsburen enhet med hälsofunktioner och stöd för flera olika plattformar.

Med Apple Watch presenterade Apple sitt bidrag till kategorin kroppsburna enheter den 9 september i år, men klockan kommer inte att släppas förrän i början på nästa år. Enligt Forbes kan konkurrenten Microsoft nu hinna före ut på marknaden med en smart klocka som kommer att presenteras inom några veckor. Planen är enligt Forbes att den nya enheten ska finnas till försäljning till julhandeln.

Microsofts nya smarta klocka har liksom många andra produkter i kategorin inbyggda hälsofunktioner och kan bland annat mäta bärarens puls. Annars uppges fördelarna med Microsofts produkt att den till skillnad från många andra är byggd för att fungera mot flera olika plattformar - både Android, Iphone och Windows-telefoner kommer att stödas. Batteritiden sägs också räcka för över två dagars användning innan den måste laddas.

Rykten om Microsofts nya kroppsburna produkt cirkulerade i juli och uppgavs då inte vara en klocka, utan snarare ett träningsarmband. Bilder från en patentansökan som Microsoft gjorde i maj ger kanske en fingervisning om hur den nya produkten kan komma att se ut, men det är i dagsläget oklart vilken beskrivning av enheten som är mest lämplig.

Det vore heller inte första gången Microsoft utvecklat kroppsburna produkter. Redan 2003 visade Bill Gates upp en klocka under initiativet SPOT (Smart Personal Object Technology) som kunde ta emot information så som SMS från en annan enhet via FM-radiovågor. Produkten blev dock ingen succé.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.