Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Batteritiden på Iphone 6 Plus imponerar

99mac har kört Apples nya mobiltelefoner genom en serie tester för att se vad de går för. Nu är alla batteritesterna klara och Iphone 6 Plus imponerar.

Apples två nya mobiltelefoner Iphone 6 och 6 Plus har fått bekänna färg i 99mac:s testlabb. Nu är de sista testerna som undersökte batteritiden färdiga.

99mac gör två batteritester, det ena simulerar surfning på internet och det andra spelar upp ett videoklipp tills batteriet dör. Det första testet körs två gånger med skärmens ljusstyrka i två olika lägen.

Till det första läget tar vi hjälp av en skärmkalibrator och en helvit bild och ställer skärmens ljusstyrka till 150 cd/m2, ungefär hälften enligt IOS inbyggda reglage). Andra testomgången körs med ljusstyrkan satt till högsta möjliga.

Batteritid surfning

Apple specificerar att Iphone 6 kan surfa på nätet över Wifi-uppkoppling i upp till elva timmar och ger 6 Plus en timme till, men då de inte anger vilken ljusstyrka de använder är det svårt att göra någon direkt jämförelse med 99mac:s test.

Iphone 6 klarar vårt surftest i 6 timmar och 44 minuter innan skärmen slocknar och vi måste ansluta den till en laddare. 6 Plus klarar sig något kortare, 6 timmar och 19 minuter. Det här placerar enheterna i botten av vår tabell, före Iphone 5S, men efter Ipad Air, Ipad Mini och Iphone 5C.

När vi ökar skärmens ljusstyrka räcker batterierna naturligtvis betydligt kortare tid. Iphone 6 klarar sig 4 timmar och 6 Plus något längre med 4 timmar och 44 minuter, precis samma som Iphone 5C fick när den besökte testlabbet. Iphone 5S klarar sig ynka tio minuter längre tid än Iphone 6 som kommer sist bland mobiltelefonerna.

Batteritid videouppspelning

Apple säger att Iphone 6 klarar av att spela upp video i 11 timmar och listar batteritiden för 6 Plus till 14 timmar. 99mac repeterar filmen Tears of Steel tills batteriet dör med skärmens ljusstyrka uppmätt till 150 cd/m2.

Iphone 6 klarar sig något längre än Apples specifikationer i vårt test. Batteriet räcker i 11 timmar och 23 minuter och placerar därmed telefonen efter 5C men före 5S. Iphone 6 Plus toppar listan med 13 timmar och 55 minuter.

Upplevd batteritid

Förra veckan beslutade undertecknad att göra ett experiment och använda 6 Plus som enda telefon för att se om den stora skärmen bara är en vanesak. Så här några dagar senare imponerar batteritiden mer än något annat. Vid normal användning för mig räcker batteriet i närmare två dygn utan att behöva laddning.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.