Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Phosphorus" troligtvis inte en ny M7‑processor

Den nya Iphone-komponent som det rapporterades om under måndagen är troligtvis inte en ny version av rörelsecoprocessorn M7, utan en ny sensor för att mäta tryck.

Under måndagen rapporterade 99mac om en bild publicerad av den kinesiska bloggen Geekbar, som påstods föreställa ett schema över komponenterna i Apples kommande Iphone, kallad #Iphone 6. Det spekulerades då att en ny komponent med kodnamnet "Phosporus" var en uppföljare till extraprocessorn M7 som sitter i #Iphone 5S.

Det verkar nu som att komponenten i fråga inte är en ny version av M7-processorn, utan istället en sensor för att mäta tryck. Uppgifterna kommer från Macrumors efter att en användare på deras forum med tekniska kunskaper om dylika komponenter skrev att den nya delen liknande en sådan sensor som tillverkas av Bosch.

Komponenten på den läckta bilden liknar sensorn BMP280 som Bosch tillverkar och som kan användas bland annat för att förstärka en GPS-signal, för att göra väderprognoser, mäta höjdskillnad och även fungera som en spirometer för att samla in hälsodata om lungorna. Delen på bilden har numret BMP282AC, och skulle alltså kunna vara en specialanpassad version av sensorn som Apple beställt från Bosch.

Det är dock högst troligt att Iphone 6, liksom sin föregångare, kommer att innehålla en extraprocessor för att mäta rörelsedata, antingen M7 eller en nyare version. Det har också tidigare rapporterats att nästa Iphone kommer att innehålla fler sensorer än tidigare, bland annat för att mäta väder och hälsodata. Enligt Macrumors kan BMP-sensorn inte mäta luftfuktighet och temperatur, utan är begränsad till tryck.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.