Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Biltillverkare skjuter på stöd för Carplay

Det verkar som att bilköpare sugna på Apples Carplay får vänta ännu ett tag på funktionaliteten då några av tillverkarna skjuter på lanseringen till nästa år.

Apple lanserade #Carplay under bilmässan i Geneve i mars i år tillsammans med en lista på biltillverkare som skulle släppa modeller med stöd för funktionen under 2014. På listan finns Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedez-Benz och Vovlo, men nu rapporterar 9to5mac att några av tillverkarna skjuter på lanseringen.

Mercedez-Benz demonstrerade Carplay i sin C-klass på motormässan, men säger nu att det var bara ett koncept och att de specifika modeller som kommer att få stöd för funktionen inte har tillkännagivits än. Någon lansering blir inte av förrän 2015.

Volvo sa tidigare att deras nya XC90 skulle få stöd för Carplay, men säger nu att fullt stöd för funktionen inte kommer förrän nästa år.

Medan Honda och Ferrari inte svarat på förfrågningar gällande den framtida tillgängligheten av Carplay, håller Hyundai fast vid att de kommer släppa stöd för funktionen innan året är slut.

Det är inte bara biltillverkare som planerar att stöda Carplay. Stereotillverkaren Pioneer sa i våras att de "inom veckor" skulle skicka ut stöd för Carplay via firmware-uppdateringar till sina NEX-system som kan byggas in i bilar, men det har inte skett än. Pioneer har inte heller funnits tillgängliga för en kommentar till sajten.

Apple har inte uppdaterat informationen på sin webbplats om Carplay och listar fortfarande att lansering ska ske under 2014.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.