Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tom Hanks släpper skrivapp för Ipad

Skådespelaren Tom Hanks lämnar för en stund filmkarriären åt sidan och släpper appen Hanx Writer, som ger Ipad-användare känslan av att skriva med en gammal hederlig skivmaskin.

Gamla manuella skrivmaskiner lever kvar i många skribenters hjärtan. En som saknar ljuden från maskinerna är skådespelaren Tom Hanks som nu försöker återskapa en del av känslan med hjälp av en Ipad-app som släpps i samarbete med Hitcents.

Appen kombinerar ljuden och utseendet från gamla hederliga skrivmaskiner med den moderna bakstegstangenten och är gratis med några uppgraderingar tillgängliga via köp inuti appen.

Apple har skapat ett Twitter-konto åt App Store och med det genomfördes under torsdagen en intervju med skådespelaren om hans nya retro-app. Via tjänsten Storify kan du läsa inläggen i ordning.

Hanks säger att han ville ta fram appen för att han saknade känslan av att skriva på en gammal manuell skrivmaskin. Framför allt saknade han ljudet för han tycker de är som musik som sätter fart på kreativiteten.

Det finns tre maskiner att välja på i appen (två kräver köp), den som ingår kallas för Prime Select och är en "reporters skrivbordsmaskin". Det går att köpa till den mindre och tystare resemaskinen 707 och slutligen finns lyxmodellen Golden Touch.

Själv föredrar Hanks att skriva till morgonkaffet var som helst i världen, men helst hemma vid köksbordet. Nästbäst är att skriva inom en armslängds avstånd från skivspelaren en lördagseftermiddag.

Skådespelaren och numera app-utvecklaren avslöjar också några av sina favoritappar i intervjun. Boxing Timer, Star Walk och Uncrate.

Namn
Hanx Writer
Plattform
IOS
Utvecklare
Hitcents.com, Inc
Version
1.0.2
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Ipad.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.