Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Publik betaversion av Yosemite släpps imorgon

Efter fyra versioner till utvecklare kommer Apple att lansera en första publik betaversion av OS X Yosemite imorgon torsdag.

I april rapporterade 99mac om Apples nya testprogram för OS X där vem som helst med ett Apple ID kan ladda hem betaversioner av operativsystemet för att testa utan att ett utvecklarkonto behövs.

Efter att OS X Yosemite presenterades under WWDC har fyra förhandsversioner gjorts tillgängliga för utvecklare, men ännu har det inte släppts någon publik betaversion. 9to5mac skrev idag att en sådan dock skulle komma i slutet av månaden eller början av augusti.

Nu rapporterar Jim Dalrymple på The Loop att han fått bekräftat av Apple att en första publik betaversion av OS X Yosemite kommer att göras tillgänglig imorgon torsdag, 24 juli. Enligt Dalrymple är det fråga om samma version som nyligen släpptes för utvecklare. Det verkar dock troligt att utvecklarversionen kommer att uppdateras mer frekvent än den allmänna betaversionen fram till den skarpa lanseringen av Yosemite.

Användare som vill hjälpa till att testa Yosemite kan anmäla sig till betaprogrammet som är gratis. Apple uppmanar dock användare att installera systemet på en sekundär dator då det som sagt rör sig om en betaversion och problem kan uppstå. Därtill rekommenderas å det starkaste att ha en aktuell säkerhetskopia på allt viktigt material innan betaversioner av operativsystemet installeras.

Testanvändare kommer att ha tillgång till en särskilt app som heter "Feedback Assistant" med vilken det enkelt går att rapportera problem och intryck till Apple.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
76 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.