Nya betaversioner av Yosemite och IOS 8

Apple har gjort den fjärde förhandsversionen av både OS X Yosemite och IOS 8 tillgängliga för utvecklare, med buggfixar och andra förändringar.

En av de saker som underströks på årets WWDC var hur OS X och IOS närmar sig varandra genom funktioner som Airdrop och Handoff. Att utvecklingen av IOS 8 och OS X Yosemite sker parallellt märks också på att förhandsversionerna av de båda systemen tenderar att släppas samtidigt.

Nu har en fjärde förhandsversion av både Yosemite och IOS 8 gjorts tillgängliga för utvecklare, och förutom de vanliga buggfixarna innehåller de nya versionerna också mindre justeringar i det grafiska utseendet. Yosemite visar också för första gången upp Itunes 12, där musikspelaren också fått en ny kostym i linje med Yosemite.

Yosemite visar också upp ett nytt utseende på systemets Kalkylator, med en mörkare display och nytt utseende på knappar, rapporterar Appleinsider.

IOS 8 innehåller en ny app som tidigare dykt upp på läckta skärmdumpar och som heter Tips. Det handlar som namnet antyder om en app som samlar tips och tricks för att använda sin IOS-enhet. Appen kommer enligt 9to5mac att uppdateras regelbundet, och Apple har samtidigt lanserat en motsvarande sida med tips på sin webbplats. Än så länge beskrivs webbsidan som en betaversion.

9to5mac har också satt ihop en kort video som går igenom nyheterna i fjärde betaversionen av IOS 8 och förhandsvisning 4 av OS X Yosemite.