Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 8

Rykten om IOS 8: Förändringar i Notiscenter och Meddelanden, Game Center försvinner

Apple överväger en rad förändringar till IOS 8 enligt rykten från 9to5mac. Bland annat kan appen Game Center komma att plockas bort.

Rykten om vilka nya funktioner nästa version av IOS ska bjuda på fortsätter att florera. Tidigare har det rapporterats om förändringar i Kartor, att Itunes Radio-funktionen flyttas till en egen app samt en helt ny app för hälsa kallad Healthbook.

Tidigare i veckan publicerade 9to5mac bilder på vad som påstods föreställa en skärmdump från en tidig version av IOS 8. Bilden innehåller mycket riktigt en ny app kallad Healthbook, men också vad som ser ut att vara IOS-versioner av apparna Förhandsvisning och Textredigerare. En ny app syns också på bilden som heter Tips. Nu rapporterar Mac-sajten om ytterligare en bunt åtgärder och nya funktioner som Apple överväger till IOS 8.

Notiscenter

Notiscenter ska enligt uppgift trimmas ordentligt för att bli mer överskådligt och enklare. Istället för dagens utseende med de tre kategorierna "Idag", "Alla" och "Missade" får IOS 8 endast två kategorier, en för dagens aktiviteter och en för övriga notiser.

Bättre kommunikation mellan appar

Ett särskilt API kan tillåta appar från App Store att på ett enklare sätt kommunicera sinsemellan för att utbyta information. Exempelvis kan en fotoapp tillåtas publicera bilder direkt på Facebook eller Instagram utan att flytta användaren till den appen.

Meddelanden

Apple sägs förbereda nya inställningar för att automatiskt radera meddelanden efter en månad eller efter ett år. Funktionen kan aktiveras för att spara utrymme på enheter med mindre lagringsutrymme.

Game center

Apple överväger enligt 9to5mac att helt ta bort appen Game Center, och enbart ha funktionen som ett system bakom kulisserna. Spel som är integrerade med Game Center skulle istället ha sitt eget gränssnitt inuti appen.

I övrigt uppges IOS 8 blir snabbare än version 7 vad gäller att öppna och stänga appar och allmän navigering i systemet.

Ingen av dessa ändringar får anses vara beslutade och kan komma att ändras i takt med att uvecklingen av IOS 8 fortskrider. Apple har inte gett några uttalanden om när nästa version av IOS kommer, men det rimliga är att systemet visas upp under den årliga utvecklarkonferensen WWDC i sommar, liksom har skett tidigare år.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.