Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X Yosemite och IOS 8 fungerar smidigare tillsammans

De kommande versionerna av OS X och IOS integreras bättre med varandra. Användare kan bland annat skicka filer mellan och arbeta på sina olika enheter.

Apples vd Tim Cook inledde #WWDC med att berätta att de nya versionerna av OS X och IOS utvecklats för att fungera smidigt tillsammans och Craig Federighi presenterade sedan flera nya funktioner.

Airdrop mellan IOS och OS X

En av de mycket efterlängtade funktionerna är möjligheten att skicka filer mellan OS X och IOS med Airdrop. När funktionen först introducerades förra året fungerade det bara Mac till Mac eller IOS-enhet till IOS-enhet.

Med funktionen Handoff kan användare skicka exempelvis dokument mellan OS X och IOS bara genom att enheterna är i närheten av varandra.

Att dela internetuppkoppling mellan IOS och OS X har också blivit lättare då datorn automatiskt känner av om en IOS-enhet är i närheten och visar den i Wifi-menyn för snabbare uppkoppling.

Meddelande och telefonsamtal i Macen

Meddelanden och telefonsamtal dyker upp som notiser i OS X Yosemite. Datorn kan agera högtalartelefon och det går att svara på meddelanden direkt i Macen. Numera kan också både Ipad och Mac visa vanliga SMS från enheter som inte stöder Imessage. Detta blir möjligt tack vare att Iphone vidarebefodrar dessa meddelanden till övriga enheter.

Craig Federighi demonstrerade under presentationen att om man börjar skriva på ett meddelande i sin telefon kan man plocka upp det i datorn och skriva färdigt det där.

Federighi ringde också upp en av Apples nyaste anställda från scenen direkt från sin Mac – nämligen Dr Dre. Han är också en av grundarna till Beats som Apple nyligen köpt för 19,9 miljarder kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
278 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.