Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Steve Jobs patent ställs ut i USA

Det amerikanska patentkontoret vill inspirera fler unga att gå i Steve Jobs fotspår, bland annat genom att ställa ut Apple-grundarens mest kända patent på olika platser i USA. För tillfället finns utställningen i Denver – där 99mac passade på att smygtitta.

Den som har vägarna förbi Denver i sommar tipsas härmed om att besöka biblioteket, Denver Public Library, där det amerikanska patentkontoret USPTO för tillfället ställer ut 300 av de totalt 317 patent som Steve Jobs har sitt namn på. Här finns förstås den första modellen av iPod och klassiska Macintosh-modeller, men även mer udda saker, till exempel en trackpad-försedd iPod som aldrig kom i produktion och glastrapporna som ofta finns i Apples butiker. Steve Jobs anges som huvuduppfinnare på 30 av patenten.

Utställningen har fått namnet "Patents and Trademarks of Steve Jobs: Art and Technology that Changed the World" och öppnade några dagar innan USPTO invigde sin nya filial i just Denver. Samtliga patent visas i original, och är alltså utlånade av USPTO. Tidigare har samma utställning visats på USPTO:s huvudkontor i Virginia och på Smithsonian i New York, världens största museum, samt i Geneve i Schweiz.

– Den här utställningen utgör en fantastisk inblick i en av vår tids största uppfinnares arbete, hans enorma portfolio och betydelse för modern teknik, meddelade Colorado-senatorn Michael Bennet i ett pressmeddelande.

Utställningen är en del av en större strategi som USPTO driver i USA, där man tänker sig att utökad närvaro runt om i landet ska göra det enklare för kreativa människor att omsätta sina idéer i konkreta, patenterade och inkomstbringande produkter. Bland annat har man sedan tidigare ett samarbete med Cornell-universitetet i New York i form av ett lokalt kontor på campus, och flera filialer runt om i USA. Att USPTO valt att öppna en filial i just Denver har tagits emot som en stor nyhet i Colorado, eftersom det väntas skapa hundratals arbetstillfällen och generera miljoner i intäkter i delstaten. Michael Bennet:

– Steve Jobs' patent och varumärken är ett perfekt exempel på vilket avtryck en av världens ledande innovatörer och entreprenörer lämnat efter sig i samtiden. Utställningen i Denver är en hyllning till alla som jobbat så hårt för att ta oss dit vi är idag, och förhoppningsvis en inspiration för en kommande generation.

Vill du se patenten utan att besöka Denver? New York Times har gjort en utmärkt sammanställning här.

Skriven av Simon Grabiec
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.