Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Woz: "Samsungs smarta klocka är värdelös"

Steve Wozniak deltog i konferensen Flying Car, och tillfrågades i samband med detta om sin syn på kroppsburna enheter som smarta klockor.

Apples medgrundare Steve Wozniak är en populär gäst på olika konferenser och tillställningar, och har gjort sig känd genom att ge sina åsikter om olika ny teknik, både från Apple och andra företag.

Under innovations-konferensen Flying Car i Milwaukee intervjuades Wozniak av Xconomy och blev tillfrågad om vad han tyckte om smarta klockor och andra slags kroppsburna enheter.

Steve Wozniak klargjorde sin tidigare åsikt att smarta klockor inte kommer att bli riktigt användbara innan skärmarna blivit större och bättre. För Wozniak är det viktigt att hela funktionaliteten ryms i klockan.

"Jag vill inte bara ha en Bluetooth-anslutning till den smarta telefonen i fickan, för då är det bara en förlängning och ett extra tillbehör till något som jag ändå måste bära omkring på."

Hoppas på Apple

Wozniaks favorit bland de tillgängliga smarta klockorna görs av Martian. Den innehåller ingen tryckskärm och liknar mest en vanlig klocka fast med en liten skärm under visarna som kan visa meddelanden. Högtalarfunktionen är dessutom bra, enligt Wozniak.

Priset för sämsta smarta klocka enligt Steve Wozniak går till #Samsung, vars #Galaxy Gear han inte har mycket positivt att säga om.

"Det är den enda tekniska pryl jag köpt för att experimentera med som jag lagt bort efter en halv dag och sålt på Ebay för att den var så värdelös och gjorde så lite som var användbart."

Enligt Wozniak finns än så länge ingen riktigt banbrytande produkt inom marknaden för kroppsburna enheter, men han hoppas på att Apple ska kunna leverera en sådan med en eventuell #Iwatch.

"Om 30 företag gör samma sak så vet du att det är fel. När ett företag gör något väldigt annorlunda, och alla säger att det företaget gjorde det rätt, då är det framtiden. Det har många gånger varit Apple, fast inte alltid. Jag hoppas att Apple står för det stora genombrottet inom kroppsburet."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.