Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lagar Skype för Iphone

UPPDATERAD. Idag släpps en helt omarbetad version av Skype för Iphone med flera förbättringar och ett helt nytt gränssnitt.

Skype för Iphone har hamnat något på efterkälken när det kommer till utseendet sedan Apple lanserade IOS 7 och en del saker har inte fungerat fullt så smidigt som användare önskat. Microsoft lovar bättring med version 5.0 som släpps till App Store idag.

Den nya versionen har nya animationer och ett modernare utseende, men den allra största nyheten i uppdateringen är att Microsoft fixar synkroniseringsproblemen mellan telefon, dator och surfplatta. Konversationer kommer att markeras som lästa i den nya versionen för Iphone om programmet använts i en dator, Xbox eller surfplatta.

"Det här är den största förändringen någonsin för Skype för Iphone, och snart kommer vi att leverera en ny Ipad-version också", skriver Erc Lin på Skype-bloggen.

Appen rapporteras vara omkring fem gånger snabbare än dagens version. Det kommer att bli enklare att skicka bilder till sina kontakter. I chattfönstret finns nu en filväljare som i den förra versionen var gömd i en undermeny.

Microsoft meddelar också att det blir lättare att skapa gruppchattar och att bilder och meddelanden kan skickas även om andra mottagare inte är online. De får istället meddelandena när de kommer tillbaka online.

Uppdateringen släpptes till App Store idag och en ny Ipad-version kommer snart.

Nyheter i version 5.0

  • Övergripande förbättringar av prestandan – snabbare start och snygga animeringar.

  • En ny modern design som placerar de senaste konversationerna först – svep bara för att se dina favoritpersoner eller kontakter.

  • Snyggare och mer pålitliga meddelanden: skapa grupper, dela foton (även med kontakter som är offline) och videomeddelanden.

  • Aviseringar i appen för snabbt konversationsbyte och kontroller i appen för att hantera aviseringar.

  • Nya förenklade och moderna röst- och videosamtal.

Namn
Skype för Iphone
Plattform
IOS
Utvecklare
Skype Communications S.a.r.l
Version
5.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.