Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X 10.9.3 gömmer användarmappen för vissa

Uppdaterad: En bugg i den senaste versionen av OS X Mavericks har gjort att mappen med användare ibland inte längre syns. Det är dock enkelt att åtgärda tillfälligt med ett terminalkommando.

Den senaste uppdateringen av OS X Mavericks gav bättre stöd för 4K-skärmar och återgav möjligheten att synkronisera kalendrar och kontakter mot IOS-enheter med USB-kabel. Tyvärr verkar den också ha orsakat ett problem hos vissa användare.

Rapporter har kommit om att användarmappen i vissa fall blivit osynlig efter uppdateringen. Det har inte drabbat alla användare, och beror därför troligtvis på en bugg som kommer att åtgärdas.

Mappen är inte försvunnen utan bara osynlig. Den går att nå genom att välja Gå till mapp under menyn i Finder och skriva /Users eller /Användare. Det är dock heller inte särskilt svårt att få tillbaka en synlig användarmapp genom att skriva ett kommando i terminalen.

1. Öppna Terminalen.
2. Skriv sudo chflags nohidden /Users
3. Tryck Enter
4. Ange administratörslösenord och tryck Enter igen.

Observera att lösenordet inte kommer att synas i terminalen när det skrivs in, men det är helt normalt. Efter denna åtgärd ska mappen med användare vara synlig igen.

Det verkar också som att åtgärden inte överlever en omstart, så efter att datorn startas om kommer kommandot att behöva skrivas in igen. 99mac kommer att rapportera om Apple släpper en fix eller annan information framkommer.

UPPDATERAD: Problemen verkar kopplade till Itunes version 11.2 som uppdaterades samtidigt. Apple har släppt en fix för problemet i form av Itunes 11.2.1.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.