Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Coda uppdateras inte i Mac App Store

När nästa uppdatering av webbutvecklingsappen Coda släpps kommer den inte längre att distribueras via Mac App Store. Anledningen är att den inte kommer använda Sandbox.

Coda från Panic är en populär app för webbutveckling som bland annat vann Apples designpris 2007. Version 2.0 släpptes 2012 tillsammans med en version för Ipad som hette Diet Coda.

Inför version 2.5 som snart kommer att lanseras meddelar Panic att den tyvärr inte kommer att distribueras via Mac App Store, som tidigare versioner har gjort. Anledningen är att den nya versionen av Coda inte använder sig av Sandbox.

En app som inte använder Sandbox har alla rättigheter som användaren har, och kan komma åt användardata från andra appar och systemresurser. Sandbox innebär att appen körs i en egen "sandlåda" och bara kommer åt vissa specifikt utvalda resurser. Detta är en viktig faktor i att skydda användaren från skadliga appar, och allt som distribueras via Mac App Store måste använda Sandbox.

Panic skriver på sin blogg att man samarbetat med Apple för att försöka få den nya versionen av Coda att uppfylla kraven för App Store, men att det till slut inte gick och man beslöt att distribuera Coda 2.5 endast via sin egen webbplats. Panic hoppas dock att framtida versioner av Coda kommer att kunna återvända till App Store.

Utflyttningen från App Store innebär rent praktiskt att användare som köpt appen därifrån måste ladda ned den nya versionen direkt från Panics webbplats när den släpps. Coda 2.5 kommer heller inte att ha stöd för Icloud-synkronisering eftersom det är en funktion som är reserverad för appar på App Store. Panic har istället skapat en egen tjänst som heter Panic Sync som ska synkronisera data mellan deras appar.

Coda 2.5 har inte fått något lanseringsdatum ännu, men versionen är under betatestning så troligtvis kommer den snart.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.