Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jimi – enkel åtkomst till USB-port på Imac

Bluelounge har tänkt på frustrerade Imac-ägare som famlar på baksidan i jakt efter USB-porten. J-formade adaptern Jimi förlänger USB-kontakten ned till skärmens underkant.

Apples Imac samlar allt i ett och användarna slipper en separat låda på eller under skrivbordet. Färre synliga kablar blir det också. Men då och då behöver man ansluta något till datorn och då sitter det ett antal portar på baksidan av datorn. Det låter kanske inte som något problem, men det är inte helt lätt att hitta rätt med handen sträckt in under skärmen.

Bluelounge har en lösning i form av den lilla adaptern Jimi som ansluts till någon av USB-portarna på de senaste Imac-modellerna. Jimi är j-formad för att passa den smala designen på modellerna från november 2012 eller senare.

Användaren kan sedan ansluta kabel, minne eller vad det än kan vara vid skärmens nederkant istället för att famla i blindo på baksidan. Adaptern har ett rekommenderat pris på 139 kronor och dyker upp hos återförsäljare inom kort.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.