Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Yahoo vill bli standardsökmotorn i IOS

Google är standardsökmotorn i Safari i IOS, något som Yahoo vill ändra på. Företaget arbetar på att ta fram en mobil sökmotor som ska övertyga Apple att klippa ännu ett band med Google.

Sökmotorer har en viktig plats på internet, utan sådana tjänster skulle det vara hopplöst att navigera runt alla sidor som finns. #Google har intagit en dominerande ställning runt om i världen och är så pass stora att "googla" har blivit synonymt med att söka på nätet.

Apple använder Google som standardsökmotor i Safari i IOS, även om det går att byta till andra tjänster via inställningar. Exempelvis Microsoft Bing och #Yahoo finns som alternativ. Yahoo är inte nöjda med sakernas tillstånd och satsar på att ta över standardplatsen för sök i IOS, skriver Recode.

Enligt källor inom företaget siktar vd:n Marissa Mayer på att ta fram en gångbar mobil sökmotor och intäktsskapande plattform och övertala Apple att byta ut Google i Iphone och Ipad. Yahoo sägs ha förberett presentationsmaterial att visa för Apple, men något officiellt har inte hänt företagen emellan, utan det här är än så länge ett internt mål.

Google dominerar inte totalt i IOS, det är Yahoo som levererar data till apparna Väder och Aktier och #Bing står för sökresultaten via röstassistenten Siri. Apples Eddy Cue har tidigare sagt att Google inte kommer att bytas ut förrän det finns ett jämförbart likvärdigt alternativ.

Apple har redan bytt ut Google när det gäller kartor och Youtube-appen är inte längre förinstallerad i IOS, men när det gäller sök har företagen ett avtal som löper in i nästa år, enligt Recode. Google sägs också betala uppåt en miljard dollar årligen till Apple.

Att Yahoo satsar på just sök i mobilen beror på ett avtal från 2009 med Microsoft. Enligt avtalet står Bing för sök och nyckelord medan Yahoo sköter annonsförsäljningen – allt i ett försök att ta sig an Google. Avtalet som löper över tio år säger däremot inget om mobilsök eller kontextuell sökning så det är fritt fram för Yahoo att försöka övertala Apple om toppositionen i IOS.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.